Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kosgeb Girişimcilik Belgesi nasıl alınır? sorusunun cevabı, iş kurmak ve işini büyütmek isteyen kişiler için önem taşır. Bunun için her şeyden önce girişimcilik eğitimi almanız gerektiğini bilmelisiniz. Uzun ömürlü ve sağlam fikirler üretmeye öncülük eden bu eğitimler, Kosgeb tarafından Yeni Girişimci ve İleri Girişimci programları kapsamında sunulur. KOSGEB girişimcilik belgesi, KOSGEB tarafından düzenlenen "Girişimcilik Eğitimi" programını tamamlayan girişimciler tarafından alınabilir. Girişimcilik belgesi, iş kurmak isteyen ve KOSGEB'in sağladığı desteklerden faydalanmak isteyen girişimciler için önemli bir belgedir.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nedir?

Kosgeb E-Akademi üzerinden sunulan eğitimlere katılarak alabileceğiniz sertifikaya, Kosgeb Girişimcilik Belgesi adı verilir. Bununla birlikte farklı kurumlar ve platformlar üzerinden de girişimcilik eğitimleri almanız mümkündür. Alanınızda başarılı işlere imza atmak istiyorsanız ve Kosgeb desteklerinden faydalanmayı amaçlıyorsanız bu belgeye ihtiyacınız var demektir.

Kosgeb’in girişimcilik belgesi, ilk olarak girişimcilik kursuna katılan ve eğitimini eksiksiz devam ettirip başarıyla bitiren kişilere verilir. Yeni bir iş kurma sürecinde, Kosgeb tarafından sağlanan desteklerden faydalanabilmek için söz konusu sertifikaya sahip olmanız lâzımdır.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Bunun için yapmanız gereken ilk şey, https://www.kosgeb.gov.tr/ adresini ziyaret edip E-Devlet hesabınız ile sisteme girmektir. Ardından, ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ veya ‘İleri Girişimcilik Eğitimi’ seçeneklerini göreceksiniz. Önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ile başlamalı, ihtiyaç doğrultusunda İleri Girişimcilik Eğitimi’ni de almalısınız.

Eğitimleri tamamlamanızla birlikte sertifikanız, E-Devlet üzerinden görüntülenebilir olacaktır. Bu eğitimler eskiden yüz yüze verilmesine rağmen, pandemi süreciyle beraber online olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Bu hatırlatmalardan sonra, adım adım Kosgeb girişimcilik belgesi nasıl alınır? sorusunu şöyle cevaplayabiliriz:

  1. Kosgeb E-Akademi adresine giderek, ‘Giriş Yap’ butonuna basın. 
  2. ‘E-Devlet ile Giriş’ seçeneğiyle sisteme dâhil olun. (ET.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi kullanabilirsiniz.)
  3. ‘Tüm Eğitimler’ başlığına tıklayın. Eğitim kategorileri menüsü altında bütün eğitim çeşitlerini görebilirsiniz.
  4. Buradan Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ne kaydolmanız mümkündür. İleri Girişimcilik Eğitimleri ise Geleneksel Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan kişiler tarafından alınabilir.
  5. Eğitim sonrasında adaylar sınava tâbî tutulur. Sınavları başarıyla geçenler Kosgeb Girişimcilik Belgesi almaya hak kazanır.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi için Hangi Dersler Alınmalı?

Platformdaki dersler eğitim türlerine göre farklılık gösterir. Geleneksel ve İleri Girişimcilik Eğitim programlarının yanı sıra; Hizmet İçi eğitim programları da mevcuttur. Örneğin; Hizmetiçi Eğitim kapsamında Oryantasyon Eğitimi, Çağrı Merkezi Personeli Eğitimi, Muhasebe Eğitimi, TÜİK Eğitimler, Taşınır Eğitimi gibi hizmetler sunulmuştur.^

Siz de Kosgeb Girişimcilik Belgesi almak için görmeniz gereken dersleri merak ediyorsanız danışmanlık firmamızı arayarak bilgi alabilirsiniz. Platformdaki etkileşimli videolardan, e-kitaplardan, canlı derslerden, e-öğrenme içerikleri ve deneme sınavlarından yararlanarak eğitiminizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

Kimler Kosgeb Girişimcilik Belgesi Alabilir?

Bunun için karşılanması gereken temel şartlar şöyle sıralanabilir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,
  • E-Devlet şifrenizin olması,
  • Suç örgütüne üye olmamak,
  • *18 yaşını doldurmuş olmanız,
  • Sabıka kaydınızın bulunmaması,
  • Örgün öğretim dışında herhangi bir girişimcilik eğitimi almamış olmanız.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? Diye Merak Edenlerin Bilmesi Gerekenler:

Yukarıdaki bilgilerin yanı sıra, bu konudaki diğer detayları kısaca şu şekilde açıklayabiliriz:

  1. Eğitimler bedelsiz olarak verilir.
  2. Genellikle eğitimlerin toplam süresi 70 saattir.
  3. Örgün eğitim süreci boyunca 56 saat veya üzerinde girişimcilik dersi almış olanlar, Kosgeb eğitimi almadan da sertifika sahibi olma şansı elde edebilir.
  4. Eğer 2019 yılı veya öncesinde sınıf ortamındaki eğitim ile girişimcilik belgesi aldıysanız, sertifikanızın geçerlilik süresi dolmuş demektir. Bu tarihten evvel yüz yüze eğitim vasıtasıyla belge almış olanların eğitim ve belgelerini yenilemesi gerekir. Dijital girişimcilik eğitim programlarını alan kişilerin ise girişimcilik belgesi, program devam ettiği müddetçe devam eder.

Siz de Kosgeb’in sağladığı hibe ve girişimci desteklerinden faydalanma imkânı yakalamak istiyorsanız, online eğitimlere katılmayı ihmâl etmeyin! Bu ve diğer tüm konularda bilgilendirme, danışmanlık ve profesyonel yönlendirme için Mert Teşvik ile iletişime geçerek kendinize doğru bir yol haritası çizin!